Overlast rond woonwagenterrein is minimaal

Redactie KW

De overlast van het doortrekkersterrein voor woonwagenbewoners in Heule is minimaal. Dat blijkt uit een evaluatie, een half jaar na de opening van het terrein. Nochtans was de schrik bij de buurtbewoners groot toen het terrein aan de Ringlaan opende. Ook de keuze van de locatie deed destijds heel wat stof opwaaien, zo trokken buurtbewoners naar de Raad van State.

“In de periode van zes maanden zijn er welgeteld drie klachten binnengekomen bij de politie,” zegt schepen van Welzijn Filip Santy. “Er is éénmaal pv opgemaakt. Het gaat dan over overlast zoals nachtlawaai en dat soort zaken.” Ook wat zwerfvuil zorgde eerder op het terrein zelf en in de buurt voor ergernis. Maar van echte criminaliteit is geen sprake.

Het protestcomité van destijds telt nog weinig leden. Maar woordvoerder Walter Deleu wijst erop dat vooral de keuze van de locatie jaren geleden voor ongenoegen zorgde. “Er waren negentien alternatieven. Maar daar woonde altijd wel iemand van het toenmalig schepencollege in de buurt en wij kregen het hier maar toegeschoven.”

Wel is er een groter onveiligheidsgevoel sinds het terrein er is, de stad overweegt daarom een opendeurdag. En er zijn nog zaken die beter kunnen. “Eén van de knelpunten is nog dat als er hier groepen van twintig man toekomen en de opzichter er niet is, ze op de Ringlaan moeten wachten en dat leidt tot verkeersonveilige situaties,” zegt schepen Santy.

De stad kijkt ook om speeltuigen te plaatsen. Maar al bij al is de evaluatie positief en Kortrijk vindt het dan ook hoogtijd dat Oostende, Roeselare en Ieper werk maken van hun doortrekkersterrein.

(kb)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier