Overijverig alarm van warenhuis in Rumbeke houdt jong gezin uit zijn slaap

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Een gezin met een kindje van veertien maanden hoort sinds februari wekelijks minstens vier keren het alarm afgaan van de nabijgelegen Lidl-winkel in Rumbeke.

Sinds de opening van de winkel in februari – op één week na – slaat het alarm vooral ‘s morgens vroeg op verschillende uren nutteloos aan. Dat gebeurde al vaker als een vrachtwagen van de Lidl enkele uren vóór het openingsuur van de winkel de parking opreed om goederen te lossen.

“Gaat nochtans om de binnensirene”

Bij Lidl zijn ze zich bewust van de verzuchtingen van de buren, die niet alleen een jong kindje van veertien maanden hebben, maar ook twee honden die beneden slapen en telkens paniekerig beginnen te blaffen wanneer het alarm in werking treedt. “We zullen stappen ondernemen om dit probleem te beperken”, zegt Joke Couvreur van de communicatiedienst van Lidl. “Het buitenalarm werd nog nooit ingeschakeld omdat de winkel daar in een dicht bewoonde buurt ligt. De binnensirene veroorzaakt bij Vincent blijkbaar wel nog overlast en we gaan die overlast nu beperken of het alarm uitschakelen. We zullen ook kijken om de leveringen van brood, groenten en fruit te laten gebeuren op tijdstippen dat oprijdende camions voor geen te grote overlast kunnen zorgen.”

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier