Over twee jaar fuseren KHBO en KATHO tot 1 hogeschool

Redactie KW

Als alles volgens plan verloopt zullen de hogescholen KHBO en KATHO over twee academiejaren fuseren tot één hogeschool. De school telt nu samen 14.000 studenten en zou na de samensmelting de grootste van het land zijn. Vanaf volgend academiejaar krijgt de fusie al duidelijk meer vorm met één gemeenschappelijke raad van bestuur voor zowel de KATHO als de KHBO.

De Katho met opleidingen in Kortrijk, Roeselare, Tielt en Torhout en de KHBO met opleidingen in Brugge en Oostende zullen over twee academiejaren één grote West-Vlaamse Katholieke Hogeschool vormen. Vanaf volgend academiejaar is de samensmelting al bijna een feit met één gemeenschappelijke raad van bestuur. De functies aan de top tussen de directeurs Joris Hindrickx van de Katho en Piet De Leersnijder van de Katho zijn al verdeeld.

Grootste van het land

Momenteel tellen de twee hogescholen samen zo’n 14.000 studenten. Met de fusie zou de hogeschool de grootste van het land zijn met ruim 40 verschillende opleidingen. Joris Hindryckx : ” We willen een plaatselijke hogeschool zijn die samen met de KU Leuven als background fijnmazig optreedt met een groot aanbod over de provincie verspreid. We willen ook een rol spelen in de kennisgedreven ontwikkeling van de provincie”.

(K.V./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier