Ovalen tuintafel in trek

Redactie KW

RUMBEKE – Voor Berwout Dochy gaat het pijlsnel. Amper 21 is hij, maar nu al scheert hij hoge toppen. Hij won de ontwerpwedstrijd op Sfeer 09 met zijn ontwerp voor een dakterras en kreeg er nog grotere lof met de tuintafel die hij ontworpen heeft. Ideaal met de lente in zicht.

Een jaar geleden zat Berwout Dochy nog op de schoolbanken, nu wordt hij overal bejubeld omwille van zijn vernieuwende ontwerpen in de tuinarchitectuur. Met Studio Verde stichtte hij zijn eenmansontwerpbureau. Op Sfeer 09, een interieurbeurs in Flanders Expo, won hij al de ontwerpwedstrijd voor pas afgestudeerden met het ontwerp van een verticale tuin op een dakterras. Knap zou je zeggen, maar het kan nog beter. Hij stond er ook met een tuintafel die op bijzonder veel lof onthaald werd. “Een ovalen tafel zonder poten in een rechthoekige structuur met afgeronde structuur en latjes. De stoelen zijn in dezelfde vorm en kunnen er makkelijk onder opgeborgen worden”, legt Berwout uit. En dat sloeg duidelijk aan bij de bezoekers.

Duurzaam materiaal

“Ik wil altijd meegaan met de trends, de mensen hebben het stilaan gehad met alles wat strak en sober is. De nieuwe stijl komt uit Zweden en is natuurlijker, meer naar de ambacht en vooral gezellig. Dit ontwerp is ook aangenaam om te zitten en leuk voor de kinderen. De afwerking is in padouck, een duurzame houtsoort waardoor de tuintafel een heel jaar buiten mag staan.” Hij wil verder in die stijl werken. “Iemand gaf me al het idee om een LED-lijn te verwerken in het model. Daarnaast is er iemand die een buitenzetel in die stijl gevraagd heeft. Dat is allemaal geen probleem, ik verzorg het hele buitenconcept tot de planten toe. Ik doe niets anders dan combineren en experimenteren”, legt hij verder uit.

Verdelen

Het gaat allemaal bijzonder snel voor hem. “Er is zelfs interesse van iemand om het te verdelen, maar dat zien we wel, ik sta er alvast voor open. Het is iets dat ik graag doe, zelf ben ik heel graag bezig in de tuin en het groen. Spelen met planten, vormgeving, complementariteit zoeken, enz.”, somt hij op. “Daarnaast heb ik veel erkenning gekregen tijdens mij opleiding biowetenschappen in Melle”, vertelt Berwout die zijn middelbare studies aan het VABI afwerkte. Zeker met de zomer op komst kan hij zich volop exploreren. “De mensen beginnen opnieuw te leven wanneer hun tuin tot leven komt. Je merkt ook dat de mensen, ondanks het slechte weer soms, toch altijd naar buiten willen. Ze willen dan ook een mooi terras, en daar probeer ik voor te zorgen”, besluit Berwout Dochy. (Thomas Dubois)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier