Oudste West-Vlaamse man, Robert De Jode (103), moet verhuizen

Redactie KW

Robert De Jode is de oudste West-Vlaming na het overlijden van Francis Derynck uit Kortemark, maar verhuist op zijn 103de nog van het Rozenhof naar RVT Minnewater. „De directie moest eerlijker zijn”, vindt dochter Vera. „Er is geen probleem”, reageert het Rozenhof.

Met de hulp van de familie bleef Robert De Jode tot zijn 98ste thuis wonen, waarna hij verhuisde naar residentie Rozenhof in Sint-Andries, waar hij zich goed aanpaste. „Mijn vader is hulpbehoevend, maar nog helder van geest. Hij vergeet al wel eens wat, maar dit zal hij niet vergeten”, aldus zijn misnoegde dochter Vera.

„Mijn vader moet naar het rust-en verzorgingstehuis aan het Minnewater, omdat de verpleegeenheid waar hij verbleef wordt afgebroken. Het Rozenhof evolueert van een rust- en verzorgingstehuis naar enkel nog een rusthuis. De directie moest eerlijker zijn en het niet via het bureau laten weten”, vindt Vera De Jode.

„Dat klopt helemaal niet”, zegt directeur Anne Vanden Abeele van het Rozenhof. Ze ontkent dat er problemen zijn met de familie en benadrukt de goeie relatie met de zoon van Robert De Jode, maar bevestigt wel dat de kleine afdeling waar de bejaarde man verbleef, moet worden afgebroken. Het gaat om acht kamers in totaal. Daardoor zullen een aantal ouderen naar een ander verzorgingstehuis worden verhuisd.

„Voor meneer De Jode hebben we samen met de familie deze oplossing uitgezocht. De zoon van Robert De Jode was daarbij betrokken, ook zijn dochter Vera”, zegt Anne Vanden Abeele. (Bart van Maele)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Brugsch Handelsblad) van 17 april 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier