Oudste West-Vlaamse in de bloemetjes

Redactie KW

De trouwzaal van het Zwevegemse stadhuis is te klein voor de viering van Gabriëlle Demets. Met haar 110 jaar is ze de oudste West-Vlaamse ooit en de vierde oudste van het land.

Sinds haar 100ste verjaardag, wordt ze gevierd op het stadhuis, maar op eigen verzoek niet elk jaar. En Gabriëlle geniet duidelijk van het feest en de champagne. Ze woont nog altijd in haar huis in de Harelbeekstraat, samen met twee van haar drie zonen. Ze doet elke dag trouw haar loopoefeningen, kijkt nog graag tv en ging enkele weken geleden zelfs nog naar zee.

Gabriëlle werd geboren in 1899 in Waarmaarde. In 1936 huwde ze en kwam in Zwevegem wonen. In 1944 sneuvelde haar man bij de zware bombardementen op Kortrijk. Gabriëlle zette de opvoeding van haar drie kinderen en de weverij van haar man alleen verder. Een wilskracht die haar typeert. Sinds vorig jaar komt gouverneur Breyne zijn oudste inwoner persoonlijk drie verjaardagskussen geven. De afspraak voor volgend jaar is al gemaakt. Leuk detail: in Zwevegem wonen nog 5 dames die ouder zijn dan 100.

Meer over dit onderwerp? Klik op VIDEO!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier