Oudste café van de stad wordt gerestaureerd

Redactie KW

Café Oud Cortryck, de oudste herberg van de stad, wordt gerestaureerd. Het beschermde café is gevestigd in een klein pand met een zeldzame 17de-eeuwse trapgevel. Het college van burgemeester en schepenen verleende een bouwvergunning aan de firma Leonverimmo van de familiebrouwerij Verhaeghe uit Vichte die enkele jaren geleden Oud Cortryck kocht.

Het pand wordt volledig opgefrist. De daken zullen vernieuwd en geïsoleerd worden. Er komt een nieuwe vloer die bestaat uit oude materialen. Een vernieuwd breed raam uit 1933 wordt vervangen door twee ramen die er authentieker uitzien. Oud Cortryck zal dus in zijn oorspronkelijke glorie gerestaureerd worden. Brouwerij Verhaeghe kan wel nog geen exacte timing van de werken geven. Ze heeft ook nog geen uitbater gecontracteerd.

Schepen van stedenbouw Wout Maddens: “Ik ben tevreden dat met deze restauratie weer bier zal vloeien in het oudste café van Kortrijk. Dergelijke private investeringen in de Wijngaardstraat zullen de buurt weer opwaarderen. In de buurt van K in Kortrijk hoeft niet alles nieuwbouw te zijn. De combinatie van nieuwbouw en renovatie maakt juist de charme uit van de stad. “Oud Cortryck” en “nieuw Kortrijk” kunnen perfect hand in hand gaa

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier