Oudste bewoners van Overleie in zwart-wit

Redactie KW

Van zondag 1 december tot en met zondag 8 december loopt in het Museum aan de Overkant in de Sint-Amandslaan de unieke expositie ‘Spiegelbeelden’. Een van de exposanten is David Barbe, die de oudste bewoners van Overleie in hun vertrouwde omgeving fotografeerde.

Het Museum aan de Overkant, ook wel bekend als het oude politiecommissariaat, heeft er de komende dagen een publiekstrekker bij: de expo ‘Spiegelbeelden’, waarbij portretten centraal staan. Zo fotografeerden elf duo’s elkaar, stelt Karel Waignien een aantal portretten tentoon en is er ook een bijzonder Prentenkabinet met werken van bekende kunstenaars. Een expo, kortom, die ongetwijfeld heel wat bezoekers zal lokken.

Ook de werken van Overleienaar David Barbe zullen ongetwijfeld veel bekijks krijgen. Hij fotografeerde een paar van de oudste Overleienaars. “Zelf speelde ik al langer met het idee om een fotoreportage te maken rond de mensen die op Overleie wonen”, vertelt David Barbe, die zelf al een kleine vijftien jaar in de Sint-Amandslaan woont. “Maar concreet werd het project eigenlijk niet. Tot een drietal maanden geleden. “Toen kwam Wit. h (sociaal-artistieke werkplek, tijdelijk gevestigd in het Museum aan de Overkant, red.) naar me toe om een dergelijk project te realiseren. En ondanks ik toen wist dat ik drukke maanden voor de boeg had, ben ik er voluit voor gegaan.”

(AXV)

Lees meer in Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier