Oudervereniging Ter Waere en KSJ organiseren kermisweekend

Redactie KW

Naar aanleiding van de kermis organiseren de oudervereniging van vrije basisschool Ter Waere en KSJ voor het eerst samen een aantal activiteiten. Op het programma van zaterdag 13 en zondag 14 september staan spelen voor kinderen, een ribbetjesfestijn en een afterparty.

„Een vijftal jaar geleden startte KSJ Westkerke met animatie op het kermisweekend. Op zaterdag en zondag organiseerden zij er de startdag met volksspelen, springkasteel, een terras voor koffie en pannenkoeken. Dit was een groot succes”, weet Stefaan Mestdagh, voorzitter van de oudervereniging Ter Waere. Het jaar erop werd er een feestcomité opgericht in Westkerke. Een prachtig initiatief om de mensen van Westkerke en omstreken op de been te brengen. De oudervereniging Ter Waere organiseerde op vrijdagavond een fuif terwijl KSJ het startweekend bleef organiseren.

„Met de jaren liep de samenwerking met het feestcomité niet zo vlot meer, waardoor Westkerke kermis een samenloop van vele initiatieven geworden was. Vele op hetzelfde tijdstip, soms zelfs concurrerend met elkaar. En dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn van een kermisweekend, dat precies mensen bij elkaar moet brengen”, vindt Stefaan Mestdagh, de nieuwe voorzitter van de oudervereniging. Hij volgt Marie Perez op. Stefaan Sabbe is de nieuwe ondervoorzitter in de plaats van Els Bonne. De overige leden zijn Annick Strubbe (penningmeester), Johan Taffeiren (secretaris), Sandra Knockaert, Hilde Van Hecke, Dieter Vandecasteele, Anne Daen, directeur Hans Decoster, en leerkrachten Tamara Collier en Nancy van Hecke. (Maria Marchand)

Uitgebreide versie in Krant van West-vlaanderen (editie De Zeewacht) van 12 september 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier