Ouders zetten schouders onder originele speelplaats De Berk

Redactie KW

Tijdens de laatste dagen van de grote vakantie kwam een groep van tien ouders mee betonblokjes leggen. Het labyrint in zwarte en witte betegeling is de kers op de taart.

Er was al enkele jaren een probleem met de betonnen betegeling van de grote speelplaats. In een ouderenquête kwam de toestand van de speelplaats herhaaldelijk als negatief punt naar voren. Vandaar het idee om er in korte tijd werk van te maken. De grote vakantie was een ideaal moment en na 15 augustus werden de grote middelen ingezet. “Tegen de opendeur van zaterdag 31 augustus ligt alles klaar om de leerlingen te ontvangen en hen te laten genieten”, vertelt directeur Chris Dhaene.

Het wordt geen ‘gewone’ speelplaats. Er werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om met de betonnen betegeling speelvakken, een dambordveld en zelfs een vlak labyrint uit te werken. “Vooral dat laatste wordt een huzarenstukje met veel reken- en snijwerk voor de arbeiders. De voorlaatste zaterdag van de vakantie kwam een tiental ouders mee blokjes leggen en aan de afwerking helpen. Wij hebben in het verleden al verschillende keren op de hulp van ouders kunnen rekenen.”

(MVD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen editie Het Wekelijks Nieuws Gaver.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier