Ouders Younes verdacht van doodslag

Redactie KW

(UPDATE) Mohamed Jratlou, de vader van de vierjarige Younes, die een jaar geleden uit het ouderlijke huis verdween en daarna dood in de Leie werd gevonden, is maandagavond opnieuw ondervraagd door de politie. Dat berichtte RTL-TVI. Dinsdagmiddag werden beide ouders in verdenking gesteld van het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen op hun zoontje, met de dood tot gevolg.

Mohamed Jratlou, de vader van de vierjarige Younes die een jaar geleden uit het ouderlijke huis verdween en daarna dood in de Leie werd gevonden, is maandagavond opnieuw ondervraagd door de politie. Dat berichtte RTL-TVI. De vader werd thuis ondervraagd, nadat Maertens een bijkomende onderzoeksdaad had gevraagd, aldus RTL-TVI. Dinsdagmiddag raakte dan bekend dat de ouders in verdenking worden gesteld van doodslag op hun kind.

Jaar geleden dood teruggevonden

De RTBF berichtte dat de gerechtelijke politie en het wetenschappelijk lab maandagmiddag zijn afgestapt aan de woning van de ouders. Ze ‘droegen zakken mee’ en ‘bevestigden zegels’, aldus de Franstalige openbare zender. Younes verdween in de nacht van 25 op 26 oktober 2009 in Bizet (Komen). Het jongetje werd op 10 november dood teruggevonden in de Leie, ter hoogte van de sluis van Neerwaasten. Hij werd begraven in het Marokkaanse Casablanca. Een jaar na de feiten is nog altijd niet bekend hoe Younes om het leven kwam. Het enige dat duidelijk is, is dat hij niet omkwam bij een verkeersongeval.

(Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier