Ouders van Klara Windels uit Komen hopen ook dit jaar op veel verjaardagskaartjes

Redactie KW

De tweejarige Klara Windels werd op 28 maart 2010 geboren in het Jan Yperman Ziekenhuis met het syndroom van Prader-Willi, een aandoening die ervoor zorgt dat kinderen niet over voedingsbeperkingen beschikken.

De eerste twee levensjaren zijn de meest delicate voor kinderen met het syndroom van Prader-Willi, want dan moeten ze een extreem streng dieet volgen. Daarna voelen ze geen voedingsbeperkingen meer en moeten ze constant in het oog worden gehouden. “Ik hoorde al dat een kind van 11 jaar een gewicht van 160 kilogram op de weegschaal zette. Dat kan dodelijke gevolgen hebben”, zegt mama Sylvie Dufour. “Ik moet Klara dagelijks een injectie met hormonen toedienen en twee keer per week volgt ze Bobath-therapie (richt zich op ontwikkeling voor mensen met hersenletsel en motorische moeilijkheden, red.).”

‘Postcards, please’

Vorig jaar deden de ouders van Klara een oproep naar verjaardagskaartjes als steunbetuiging. “We ontvingen 2.851 kaartjes en heel wat geschenken. Veel kaartjes kwamen uit Komen, maar ook uit de rest van Wallonië en Vlaanderen. We kregen er zelfs vanuit Duitsland en de Verenigde Staten, dankzij de tussenkomst van de pers via blogs en websites. Het zou ons enorm veel plezier doen als mensen ons ook dit jaar een klein postkaartje sturen”, aldus moeder Sylvie.

(WB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier