Ouders starten petitie tegen centralisatie kinderopvang en speelpleinwerking in Staden

Redactie KW

Het gemeentebestuur gaf tijdens de jongste gemeenteraad te kennen dat beide werkingen gecentraliseerd zouden worden tijdens de zomervakantie.

Op zaterdag 6 april zette het gemeentebestuur een mededeling op de gemeentelijke website met meer uitleg over de Speelpleinwerking 2013. Op deze manier wou het gemeentebestuur duidelijkheid scheppen na de golf van protest van ongeruste ouders uit de deelgemeenten Oostnieuwkerke en Westrozebeke die volgde op de mededeling in de gemeenteraad dat de speelpleinwerking gecentraliseerd zou worden. Die ouders startten een Facebook-pagina op, die in amper twaalf uur tijd honderd sympathisanten verzamelde. En ook na de mededeling online van burgemeester Vanderjeugd, zijn de ouders er bijlange niet gerust op.

“Al eens geprobeerd”

Op de Facebook-pagina haalt leerkracht lager onderwijs Benedikte Descamps aan dat de vorige bestuursploeg de centralisatie eerder al eens uitprobeerde. Het gevolg was een algemene chaos en het daaropvolgend jaar werd de maatregel teruggeschroefd.

Burgemeester Vanderjeugd en zijn bestuursploeg blijven pal achter hun voorstel staan om speelpleinwerking en kinderopvang te centraliseren in Staden. Hij verzekert dat het om een visie gaat die de kwaliteit moet bevorderen, geen besparingsmaatregel.

(SC)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier