Ouders overnachten op school in Roeselare om kinderen in te schrijven

Redactie KW

Dinsdagavond stonden in Roeselare zowat 20 ouders in de rij aan basisschool “De Octopus, ook aan “De Vlieger” in Rumbeke is dat het geval. Morgen, 1 februari, starten de inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar. De ouders en grootouders krijgen uitzonderlijk de toestemming om de nacht in de school door te brengen wegens de kou en leggen zelf een wachtlijst aan.

In de loop van de avond trokken de ouders naar binnen in lokalen van de school. In de stedelijke basisschool Octopus zaten de ouders o.a. naar het voetbal op televisie te kijken, terwijl anderen een pizza aten. Er waren omstreeks 22 uur in deze school al zo’n 23 peuters ‘vertegenwoordigd’.

Limiet

Dit keer hanteren niet één, maar vier scholen een inschrijvingslimiet. De Octopus bijvoorbeeld zit met zijn 484 leerlingen echt aan het plafond, zelfs de leraarskamer is omgebouwd tot een kleuterklas. Een inschrijvingsstop is pure noodzaak.

Probleemgebied

Roeselare is samen met 5 andere Vlaamse steden door minister van onderwijs Smet erkend als probleemgebied. Vooral in Oekene, Rumbeke, Krottegem en de Godelieveparochie is het tekort nijpend, over alle netten heen. Nieuwe verkavelingen en ook het nieuwe ziekenhuis zullen nog meer jonge gezinnen naar Roeselare lokken. Daarom zijn nu al bouwdossiers voorgelegd voor 6 basisscholen.

(B.S., A.D., foto’s FV)

Meer vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18u00 en vrijdag in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier