Ouders kleuter Younes hebben hem nog met de wagen vervoerd toen hij al overleden was

Redactie KW

Onderzoek van kledingvezels heeft aangetoond dat de ouders van kleuter Younes Jratlou hun kind nog vervoerd hebben toen het al overleden was. Opnieuw een bezwarend element dus tegen Mohamed Jratlou, de vader van het slachtoffer, die al ruim negen maanden in de cel zit op verdenking van moord. De moeder is voor het ogenblik vrij.

Younes Jratlou verdween in de nacht van 25 op 26 oktober 2009, na een felle ruzie tussen zijn ouders in hun woning in Le Bizet (Ploegsteert). Toen de ouders de verdwijning ‘s anderendaags gingen aangeven, rees meteen al verdenking in hun richting, omdat hun verklaringen vrij onsamenhangend waren en niemand het kind nog had gezien. Een veertiental dagen werd de kleine Younes dood teruggevonden in de sluis op de Leie in Neerwaasten.

Het gerechtelijk onderzoek, dat aanvankelijk eerder moeizaam verliep, kende een doorbraak toen enkele maanden geleden bij een technisch onderzoek weefsels van de kleding die vader Mohamed (70) en moeder Naïma (44) toen droegen, werden teruggevonden op het slachtoffertje én in hun auto. Voor het gerecht is dit het bewijs dat de ouders samen hun kindje met de auto wegvoerden toen het al overleden was. Doorgedreven analyses hebben ook uitgewezen dat het jongetje eerst werd geslagen in het gezicht, hevig bloedde en daarna in het huis de borstkas werd ingedrukt.

Het parket zou er meer dan ooit van overtuigd zijn dat vader Mohammed, die blijft ontkennen, de dader is, en de kans lijkt dan ook reëel dat de man voor assisen zal worden gebracht. (JRE)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West) van vrijdag 12 augustus 2011

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier