Oudercomité schenkt nieuwe schoolbus aan OLV-school

Redactie KW

De Onze-Lieve-Vrouwschool beschikt over een nieuwe schoolbus, die volledig werd geschonken door het schoolcomité.

In de OLV-school is de schoolbus quasi onmisbaar. Tijdens het schooljaar worden iedere dag kinderen afgehaald en thuisgebracht met de bus. De schoolbus wordt ook ingezet voor allerlei uitstappen, die aansluiten bij de dagelijkse lessen. Op die manier legt de bus een brug tussen het klasgebeuren en de ruimere buitenwereld. De oudere schoolbus sputterde al een tijdje tegen zijn leeftijdsgrens aan. De garagehouder kon echter de bus altijd voldoende veilig en rijklaar houden. Eind vorig schooljaar werd besloten om de schoolbus toch te vervangen. De oude bus had immers zijn beste tijd gehad en kon niet meer in omloop blijven.

De OLV-school kan rekenen op een heel actief oudercomité. Vele jaren deed het oudercomité allerlei acties om dit moment te kunnen opvangen. De nieuwe bus wordt volledig geschonken door het oudercomité. Dit is alvast een waardig afscheid voor uittredend voorzitter Filip Saelens en zijn ploeg. (Patrick D.)

Dit artikel verscheen in een uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Izegem) van 29 augustus 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier