Oudenburgse scholen halen 337 bloeddonoren voor het Rode Kruis

Redactie KW

Het was bijzonder spannend vrijdag voor de 4 basisscholen van Oudenburg: zouden ze het Rode Kruis 300 donoren kunnen bezorgen? Even zag het er naar uit dat ze het net niet haalden, maar op het eind van de dag pakten ze uit met 337 donoren.

Bloemen worden pas aan de meet uitgedeeld, en zo was het ook met de Fata Morgana uitdaging die de vier Oudenburgse scholen aangegaan waren op uitnodiging van het Rode Kruis Vlaanderen. De eerste twee sterren voor het rood kleuren van de school, en voor het zingen van het Bloedgeverlied werden vlot gehaald.

Rood

Alles kleurde rood, van het rood geverfde haar van enkele leerlingen tot de rode schoentjes van een vrouwelijke directeur. Maar tot de laatste minuut bleef er onzekerheid of het vooropgesteld aantal van 300 nieuwe donoren zou gehaald worden. In de rode doos, die op donderdagavond gesloten werd, staken maar 291 kaartjes…

Wim Soutaert

Maar Wim Soutaert die als BV de apotheose leidde, vond uiteindelijk nog een enveloppe met laat ingediende kaartjes; Dat bracht het aantal op 337, en onder luid gejoel van de 500 leerlingen werd de derde ster binnen gehaald.

Cartoon

De scholen kregen een mooie cartoon als aandenken en de kinderen werden vergast op een spetterend optreden van Wim Soutaert. Het wordt drummen straks op de tafels bij het bloed geven in Oudenburg.

(EN)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier