Oudenburgse oppositie eist antwoord op vragen

Redactie KW

De oppositie in Oudenburg, meer bepaald de Open VLD-fractie en onafhankelijke Robby Vandenbroele, vroeg op de gemeenteraad van donderdag 17 maart dat de meerderheid in de toekomst wel antwoord zou geven op de vragen die ze stellen.

Robby Vandenbroele kaartte het probleem aan toen de raadsleden de notulen van de vorige gemeenteraden moesten goedkeuren. Hij had toen cijfers over een vzw opgevraagd, maar die nog altijd niet gekregen. Anthony Dumarey van Open VLD trad Vandenbroele bij. “Antwoorden op vragen van de raadsleden behoort gewoon tot de elementaire beleefdheid. Nergens anders, op geen enkel niveau, worden de vragen van raadsleden zo genegeerd. Het is hoog tijd dat deze gemeenteraad geherwaardeerd wordt en dat de meerderheid de rol van de oppositie ernstig neemt. Als oppositie moeten we vragen stellen om het beleid te evalueren en de meerderheid moet die antwoorden leveren.”

Burgemeester Ignace Dereeper (CD&V) zag het duidelijk anders. “VLD-Dis heeft twee vertegenwoordigers in die vzw. Zij konden u toch die cijfers bezorgen”, antwoordde hij.

“Ik wil die cijfers van u. Ik heb helemaal niets te maken met die afgevaardigden van Open VLD. Ik kan toch geen beroep op hen doen”, counterde Robby Vandenbroele.

“Als we vragen stellen, dan verwachten we een antwoord. We hebben er alle begrip voor dat de burgemeester en schepenen op de zitting zelf niet altijd kunnen antwoorden, maar verwachten dan wel of een schriftelijk antwoord voor, of een mondelinge uitleg in de volgende gemeenteraad.”

(SRA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) van 25 maart

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier