Oude goederenwagon staat onreglementair in tuin in Ieper

Redactie KW

Stad Ieper heeft Franky Bostyn een aanmaning gestuurd om een bouwvergunning aan te vragen. Als hij dat niet doet, moet zijn wagon afgebroken worden.

Franky Bostyn was tot begin dit jaar conservator van het Memorial Museum Passchendaele 1917 in Zonnebeke. Vorig jaar verhuisde hij naar een huis langs de Dikkebusseweg in Ieper, vlak naast de sporen van het station. Toen hij een aantal graafwerken in zijn tuin liet uitvoeren, stootte hij op een oud treinspoor. Franky raakte als historicus geïnteresseerd in de geschiedenis van de spoorlijnen en kwam op het idee om een oude goederenwagon in zijn tuin te plaatsen.

Twee hijskranen hebben de wagon – een oud exemplaar dat in Aarlen stond – op zijn plaats in de tuin gezet. Het Ieperse stadsbestuur maakt Franky er nu op attent dat hij voor de wagon een vergunning nodig heeft, anders moet de wagon worden afgebroken. Franky Bostyn zelf was er zich niet van bewust dat hij illegaal aan het werk was. “Ik dacht dat er voor dergelijke aangelegenheden helemaal geen vergunning nodig was”, vertelt hij. Hij zal nu echter het nodige doen om alles in orde te brengen.

(HV-foto dvdb)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier