Oude brandweerkazerne schoolbestuur en dorpsraad reiken elkaar de hand

Redactie KW

De verkoop van de oude brandweerkazerne, die de jongste weken de gemoederen toch wel wat ophitste in Elverdinge, is niet langer een splijtzwam in het dorp: voorzitter Joan Devrieze van het plaatselijke schoolbestuur en Marnix Deroo van de dorpsraad sluiten vrede en laten in een open brief weten dat ze een overeenkomst bereikten over het medegebruik van de gebouwen door de dorpsraad.

“Voorzitter Marnix Deroo van de dorpsraad aanvaardt de beslissing van de gemeenteraad van 1 december en onderneemt geen verdere stappen om die aan te vechten. Voorzitter Joan Devrieze van de schoolraad gaat ermee akkoord dat na de aankoop van het gebouw de ruimte ter beschikking staat van de dorpsraad tot wanneer de verbouwingswerken worden aangevat. Na de verbouwingswerken zal de school een aangepaste ruimte (de ruimte over de breedte van de toegangspoort palend aan het oud gemeentehuis) als vergaderruimte ter beschikking van de dorpsraad. De totale regeling gaat in vanaf de verkoopsdatum en blijft vier jaar geldig.”

De verkoop van de oude brandweergebouwen lokte vorige week op de gemeenteraad flink wat kritiek uit bij de oppositie. Vooral het feit dat er niet openbaar wordt verkocht en de plaatselijke school op die manier een soort voorkeursbehandeling krijgt terwijl er toch een hoger bod genoteerd was, stootte tegen de borst. Maar de oppositie had het ook over een gemiste kans voor de dorpsraad van Elverdinge, want een herbestemming van het gebouw als dorps-ontmoetingscentrum was volgens hen ook een optie. (JRE)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van 12 december 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier