Oud-veldwachter “Verloedering in Mesen moet stoppen”

Redactie KW

Voormalig veldwachter van Mesen René Sohier is niet te spreken over wat hij de verloedering van zijn stad noemt. “De voetpaden zijn stuk, het onkruid tiert welig en verkeersborden zijn beklad en besmeurd.” Burgemeester Evrard had de problemen ook al opgemerkt, maar vraagt geduld en begrip.

“Het is spijtig te moeten vaststellen dat Mesen aan het verloederen is en zo het vuilste stadje van België aan het worden is”, aldus René, die een aantal punten opsomt. “Op voetpaden en in greppels groeit gras en onkruid, in alle straten en op de markt. Op veel plaatsen zijn er verzakkingen in de voetpaden, zeer hinderlijk voor voetgangers. Bijna op alle stadswegen en op de markt zit het wegdek vol putten en verschillende verkeersborden zijn beplakt en besmeurd.”

“Sanctie opleggen”

Burgemeester Sandy Evrard: “Ondertussen is vanuit de stad wel al een brief vertrokken naar de bewoners met de vraag om de voetpaden beter te onderhouden. Indien dit niet opgevolgd wordt zullen we een gemeentelijke administratieve sanctie moeten opleggen. De voetpaden in de Ketelstraat zijn inderdaad kapot maar daarover passeert elke dag ook het doorgaand verkeer. Ook de kasseien op het marktplein liggen er schots en scheef bij. Dit weten we allemaal maar we moeten gewoon wat geduld oefenen en alles komt weer goed. Naar ik hoop en vermoed zullen de werken tegen eind november volledig afgerond zijn.”

(MDN)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier