Oud-schepen Geert Messiaen maakt zich op Roeselaarse gemeenteraad kwaad over rekenfout van 135.000 euro

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Op de gemeenteraadszitting van maandag 26 maart maakte oud-schepen Geert Messiaen (Open VLD) zich behoorlijk kwaad over de lichtzinnigheid waarmee met kostprijscijfers en in zijn ogen dus ook met geld van de Roeselaarse burger wordt omgesprongen. Hij wou dat het dossier in kwestie, de bouw van de fietsenstalling onder het viaduct Ardooisesteenweg, werd verdaagd. Nadat zijn amendement in die zin door de meerderheid werd weggestemd, kondigde hij aan klacht te zullen indienen bij de provinciegouverneur.

De bouw van de fietsenstalling in kwestie werd op de vorige raadszitting al goedgekeurd, maar er bleek een fout geslopen in de tekst. Deze had het immers over een kostprijs van 685.500 euro BTW inbegrepen, maar dat moest exclusief BTW zijn. Het punt moest dus opnieuw op de raad worden gebracht, dit keer met de juiste cijfers, die afklokken op bijna 820.000 euro BTW inbegrepen. “Dit is meer dan een banaal rekenfoutje : het is een zoveelste misslag van de bestuursmeerderheid, waar alweer de bevolking moet voor opdraaien”, aldus nog Messiaen, die uitrekende dat de stalling nu al meer dan 2.000 euro kost per gestalde fiets, en van leer trok tegen de onoverzichtelijkheid van het lastenboek. Hij wou dat de stemming over het punt werd uitgesteld tot er een duidelijk dossier was, maar daar wou voorzitter Michèle Hostekint niet van weten. Uiteindelijk kon Messiaen, die ondertussen alle registers had opengetrokken, een schorsing van de zitting afdwingen, die de verenigde oppositie de gelegenheid gaf een amendement in die zin in te dienen. Dat werd echter vrolijk door de meerderheid weggestemd, al versprak de voorzitster van de raad zich in het heetst van de strijd met een ja in plaats van een nee. Na een applausje voor haar vanwege collega’s en publiek, besloot Geert Messiaen met de mededeling dat hij met de zaak naar de gouverneur trekt. (JRE)

Lees het volledige gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (De Weebode editie Roeselare) van vrijdag 30 maart 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier