Oud-schepen Eric Vermeersch uit Zulte plots overleden

Redactie KW

Oud-schepen en huidig OCMW-raadslid Eric Vermeersch is vannacht plots overleden. Hij was 60 en al 25 jaar actief in de politiek.

Bij zijn eerste deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen in 1988 werd hij verkozen tot gemeenteraadslid. In 1992 nam hij het schepenmandaat over van de overleden Jozef Heyerick.

Hij bleef onafgebroken schepen tot eind 2012. In de laatste legislatuur ontfermde hij zich over de bevoegdheden Financiën, Kerkfabrieken en Onderwijs.

Postuum eretitel

Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2012 werd Eric Vermeersch opnieuw verkozen tot gemeenteraadslid. Hij koos er bewust voor om een mandaat op te nemen in het OCMW-bestuur. Op 7 januari legde hij er de eed af als OCMW-raadslid.

“Het gemeentebestuur en het OCMW van Zulte wensen hun waardering en bedanking uit te drukken voor de jarenlange inzet van Eric Vermeersch en betuigen hun oprechte deelneming aan de familieleden en vrienden van de oud-schepen”, zegt burgemeester Simon Lagrange.

Voor zijn twintig jaar lange loopbaan als schepen zal het gemeentebestuur Eric Vermeersch in het voorjaar van 2013 postuum de eretitel van ereschepen bezorgen. (RM)

Meer in Het Wekelijks Nieuws, editie Gaver.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier