Oud-schepen André Rotsaert overleden

Redactie KW

Nadat hij begin februari in het Roeselaarse Heilig Hartziekenhuis was opgenomen geweest, is André Rotsaert daar op zondag 22 februari overleden. Hij werd in Tielt geboren op 18 december 1930. André was gehuwd met Denise Vandewalle en woonde vele jaren met haar aan de Willem Pantinlaan 1. Naast zijn echtgenote laat hij zijn twee zonen Jan en Piet en vier kleinkinderen achter. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in intieme familiekring.

André Rotsaert was meerdere decennia een toonaangevende figuur in de Tieltse gemeentepolitiek. In 1958 kwam de overledene samen met eresenator Roger Vannieuwenhuyze voor het eerst als CVP-verkozene in de gemeenteraad. In 1964 werd hij schepen van openbare werken en bleef dat ononderbroken tot in het voorjaar van 1983. Nadien fungeerde hij in de CVP-fractie als woordvoerder van de oppositie, maar keerde tijdens de daaropvolgende legislatuur als schepen terug. Helpen zorgen voor tewerkstelling, een aangepaste infrastructuur en betere huisvesting vormden de krachtlijnen tijdens zijn loopbaan van gemeentelijk mandataris. Tot de meest aansprekende verwezenlijkingen gedurende zijn schepenschap behoren onder meer de aanleg van de Ringlaan Noord, de omvorming van het Gildhof tot cultureel centrum en de bouw van het stedelijk zwembad.

De overledene zetelde ook geruime tijd als provincieraadslid en was talrijke jaren voorzitter van de Tieltse Bouwmaatschappij. Voor hij met pensioen ging werkte hij bij het ACV beroepshalve onder andere als verantwoordelijke voor de pensioendienst. (BD)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Tielt) van 27 februari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier