Oud-Langemarkenaar schrijft boek over Ivo Van Damme

Redactie KW

Voor Stijn Vanderhaeghe is ‘1:43.38 Ivo Van Damme, triomf en drama van een sportlegende’ zijn zevende boek in twee jaar.

De inkt van zijn boek over RSC Anderlecht is nog niet helemaal droog of hij heeft alweer een nieuwe titel aan zijn bibliografie toegevoegd. Stijn Vanderhaeghe woont inmiddels in Itterbeek, maar groeide op in Langemark. Met onder andere ‘De Ronde’, ‘De Olympiërs 1900-2012’ en ‘They’ll Never Walk Alone’ schreef hij al verschillende sportboeken. Nu koos hij voor de figuur Ivo Van Damme. “Volgens atletiekkenner Ivan Sonck was Van Damme misschien wel de beste atleet uit de Belgische atletiekgeschiedenis”, aldus Stijn Vanderhaeghe.

“In het eerste hoofdstuk is hij nog een schuchtere tiener die twijfelt tussen voetbal en atletiek. Van zodra hij echter beslist om zijn zinnen volledig op de loopsport te zetten, verandert hij in een zelfbewuste jongeman die perfect weet wat hij kan en niet kan. Hij zat bovendien niet om een straffe uitspraak verlegen. Het is vreemd dat er niet eerder een boek over hem gemaakt werd.”

(TOGH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier