Oud-Handzamenaar knipt de sterren in Hollywood

Redactie KW

In het kader van een minireeks ‘Uitgeweken streekgenoten’, die van start gaat op de gemeente Handzame, zoekt De Weekbode die avonturiers die resoluut voor het buitenland hebben gekozen. Franck Verhaeghe mag de spits afbijten.

Franck groeide op in café ‘t Gouden Hoofd in Handzame, maar verruilde de West-Vlaamse boerenklei al op jonge leeftijd voor de glitter en glamour van Hollywood en Beverly Hills. In het spoor van Cristophe, een vriend van hem die net als hij kapper is, trok hij naar het beloofde land. Hij heeft het zich nog geen seconde beklaagd: hij vond er de ware liefde, knipte intussen het haar van menig celebrity, en geniet er van het leven.

“Een vriend van me, de Brusselaar Cristophe Schatteman, trok in het begin van de jaren ’80 naar Beverly Hills en opende er een salon”, vertelt Franck. “Hij vroeg me om met hem samen te werken in Beverly Hills en in 1986 ben ik naar hier gekomen. Ik vond er iets wat ik nergens anders kon vinden : ijdelheid. Die is hier zo groot dat er geen cent gespaard wordt voor het uiterlijk.”

Van Julia Roberts tot Bon Jovi

Europese kappers waren het van het, zolang je maar een accent had. „Sheryl Crowe, Julia Roberts, Nicolas Cage, Bon Jovi… er is geen enkele bekendheid die Cristophe en ik niet gecoiffeerd hebben”, somt Franck op. „Zijn salon Christophe haalde zelfs het wereldnieuws toen Clinton zijn presidentieel vliegtuig liet wachten omdat hij zijn haar wou laten knippen…”

(Mandy Steen)

Uitgebreid artikel in De Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode Torhout) van vrijdag 19 november 2010.

Ken je zelf ook uitgeweken streekgenoten die intussen al enkele jaren in het buitenland hun draai hebben gevonden? Hebben ze ook een mooi verhaal te vertellen? Zelfs al knippen ze niet de haren van de sterren van deze wereld, dan nog mogen alle tips naar editieredacteur van De Weekbode Torhout: frederik.jaques@roularta.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier