Oud-burgemeester van Menen verschijnt maandag voor de rechtbank in Kortrijk

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Maandag moet oud-burgemeester Gilbert Bossuyt van Menen zich voor de correctionele rechtbank in Kortrijk verantwoorden voor valsheid in geschrifte en het gebruik van valse stukken.

Tijdens een schepencollege in oktober 2008 vroeg Gilbert Bossuyt (66) (SP.A) aan de schepenen de machtiging om beroep aan te tekenen tegen de bouw van nieuwe serviceflats in Huize Ter Walle. De deputatie van de provinciehad deze bouw vergund, ondanks een negatief advies van de stad Menen en de gewestelijk stedenbouwkundig ambtenaar.

De drie CD&V-schepenen verlieten de vergadering. Ze gingen niet akkoord met het beroep. Een vierde schepen (SP.A) was met vakantie. Er kon dus niet geldig worden beraadslaagd omdat er geen meerderheid was.

Toch liet de burgemeester notuleren dat er wel degelijk beroep werd aangetekend. Bossuyt stelde dat er over het beroep werd gestemd toen iedereen nog aanwezig was.

Een oppositieraadslid vernam dat en diende klacht in wegens schriftvervalsing. Er volgde een dagvaarding en de oud-burgemeester moet zich dus maandag voor de rechter verantwoorden.

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier