Ostendiaproject in Oostende eindelijk gestart

Redactie KW

Sinds vanmorgen wordt er volop gewerkt op de nieuwbouwwijk Kop van ‘t Sas tussen Oostende en Bredene.

Acht jaar lang waren er juridische procedures. Het kwam ook tot een petitie met duizenden handtekeningen. Toch moeten de eerste appartementen al over 400 werkdagen bewoond zijn. Volgens de bouwheren van het Ostendiaproject zijn alle vergunningsbetwistingen en raad van state-arresten nu van de baan.

Het waren de watersportvereniging, samen met buurtbewoners, die van leer trok tegen deze bouwplannen op de Kop van ‘t Sas. Ze vreesden dat hoge gebouwen wind zouden wegnemen van de Spuikom als zeil- en surfzone. Maar alle procedures zijn nu stilgelegd en van het protest van destijds rest niet veel. Er is een overkomst tussen watersporters en bouwheren. Zo is er beloofd om iets te doen voor de watersport in het algemeen.

Het is de Oostendse bouwgroep Versluys die voor de nv Ostendia de ruwbouw voorziet. De prijzen variëren van 130.000 tot 230.000 euro. Hoger dan 12 verdiepingen gaan ze niet. Er komen alles samen 130 ondergrondse parkeerplaatsen en 127 woningen en appartementen. De oude industriële site naast de Spuikom en de begraafplaats wordt zo een volledig nieuwe woonwijk voor bijna 400 mensen.

(SK/BS)

Ostendiaproject in Oostende eindelijk gestart

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier