Ostend Queen legt boeken neer

Redactie KW

Ostend Queen, de vennootschap die het gelijknamige restaurant op de bovenste verdieping van het Oostendse Kursaal en ook het Coffee House en de Lounge Bar in het gebouw exploiteerde, heeft donderdag de boeken neergelegd. Dat heeft Marc de Vooght, gedelegeerd bestuurder van de nv, bevestigd. Het personeel werd donderdagmorgen op de hoogte gebracht van het faillissement.

Ostend Queen werd vijf jaar geleden, bij de heropening van het gerenoveerde Kursaal, door de nv Exploitatie Kursaal Oostende opgestart. Vrij snel werd Pierre Wynants van het sterrenrestaurant Comme Chez Soi aangetrokken als culinair adviseur. Sinds 2007 was de nv Ostend Queen in handen van topchef Wim Vandamme en Marc de Vooght (Flanders Catering) en had het Kursaal zich teruggetrokken uit de exploitatie.

De samenwerking met Wynants werd onlangs opgezegd en al enkele maanden waren er problemen bij Ostend Queen. Dat resulteerde onder meer in een beslag op een deel van de inkomsten. Toch ontkenden de bestuurders steeds dat er een faillissement zat aan te komen. Volgens hen ging het om tijdelijke problemen. Die bleken echter onoverkomelijk.

Bij Ostend Queen werken een vijftigtal mensen. De zaak blijft minstens twee dagen dicht. Het personeel had de voorbije weken heel wat signalen gekregen dat er iets op til was.

Het Kursaal Oostende zal ervoor zorgen dat alle evenementen “met de juiste catering kunnen doorgaan zoals besproken met de klanten”. Ostend Queen had ook een exclusiviteitsovereenkomst voor catering in het Kursaal.

“Alle klanten zullen de komende uren klaar en duidelijk geïnformeerd worden over de toestand rond de faling. Vanaf het ogenblik dat de curator bekend is, zal Kursaal Oostende de nodige gesprekken aangaan om snel duidelijkheid te scheppen over de continuïteit en de toekomst van de horecagelegenheden.”

Volgens Marc de Vooght was er “een haalbaar herstelplan” en werd nog gehoopt op de opheffing van het beslag op de inkomsten. “Maar toen het beslag niet werd opgeheven, hebben we de beslissing genomen om de boeken neer te leggen.” De situatie van de personeelsleden zou in de gesprekken met de curator ter sprake komen. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier