Ortwin Jaumain kookt tijdens ‘Komen Eten’ in ketel met pek

Ortwin Jaumain : "Piet Huysentruyt leerde me enkele kneepjes van het vak in zijn restaurant Likoké." (Foto GJZ)
Redactie KW

Dinsdag mag Ortwin Jaumain in de potten roeren in het tv-programma Komen Eten op VIER. Niet zomaar kookpotten. Hij maakt lamsvlees klaar in een ketel met pek.

“In 2005 had ik een zwaar arbeidsongeval en moest ik 19 maanden thuisblijven”, vertelt Ortwin Jaumain. “Toen ik weer een beetje op de been was, ben ik begonnen met koken. Blijkbaar deed ik het goed, want ik kreeg geen klachten van mijn vrouw.” Het was overigens zij die Ortwin inschreef.

Lamsvlees in pek

Na de inschrijving ging het snel. “Ik moest een interview afleggen en enkele menu’s doorsturen. Kort daarna volgde het bericht dat ik geselecteerd was.” Dat zal wellicht te maken hebben met zijn speciale menu. Als voorgerecht maakte hij kabeljauw in dragonsaus en als hoofdgerecht lamsvlees in pek. “Volgens de makers van het programma is dat een primeur voor de Belgische televisie. De temperaturen in zo’n pekketel kunnen drie à vierhonderd graden bereiken.” Ortwin is goed bevriend met de ambiancezanger Rudi Winters, eveneens uit Zwevegem. Rudi kwam dan ook tijdens de opnames langs om een Komen Eten-lied te zingen.

Ortwin mocht nadien ook drie dagen bij kok Piet Huysentruyt in de Ardèche logeren. “Dat was een leuk toemaatje. Piet leerde me er enkele kneepjes van het vak in zijn restaurant Likoké.”

Wie Ortwin aan het werk wil zijn bij ‘Komen Eten’ kijkt op dinsdag 4 februari naar VIER om 20.15 uur of naar ‘Chez Piet’ op zaterdag 8 februari om 19.35 uur. (GVZ – Foto GVZ)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie Het Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier