Orthopedisten Sint-Rembertziekenhuis Torhout scoren in The New York Times

© Johan Sabbe
Redactie KW

Het lijkt onwaarschijnlijk, maar het is de waarheid: enkele dagen geleden prijkte het Torhoutse Sint-Rembertziekenhuis op de voorpagina van de wereldvermaarde Amerikaans krant The New York Times.

In een lang artikel door de bekende journaliste Elisabeth Rosenthal getuigt een Amerikaanse fotograaf over een succesvolle heupoperatie die hij in Torhout heeft laten uitvoeren. Michael Shopenn kreeg in 2007 op de dienst orthopedie van het Torhoutse ziekenhuis een nieuwe heup aangemeten. Met succes, want hij staat als skifanaat alweer vlot op de latten. Bovendien betaalde hij vlucht en verblijf in Vlaanderen inbegrepen 13.660 dollar voor de ingreep, waar die hem in de Verenigde Staten 82.500 dollar zou hebben gekost.

Topkrant

De vier Torhoutse orthopedisten Dirk Dauwe, Frank De Gendt, Carsten Schoellner en sinds een paar weken ook Hans Lowyck zijn heel blij met de totaal onverwachte positieve vermelding in de Amerikaanse topkrant. “De laatste jaren kregen we geregeld Britten, Canadezen en Amerikanen over de vloer voor een heup- of knieprothese”, aldus dokter Dauwe.

(JS-foto JS)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier