Orthopedische chirurgen van AZ Sint-Jan en Sint-Lucas in Brugge gaan samenwerken

Redactie KW

Vanaf 1 januari zullen de diensten orthopedie en traumatologie van het AZ Sint-Jan en van het AZ Sint-Lucas in Brugge volledig samenwerken.

De nieuwe, uitgebreide associatie zal zijn activiteiten spreiden over beide ziekenhuizen en de private praktijken. De nieuwe associatie zal bestaan uit een team van vijftien chirurgen, zeven assistenten in opleiding, fellows en een zaalarts. Uitbreiding is in de nabije toekomst voorzien. Alle artsen zullen op beide campussen aan de slag zijn.

Meerwaarde op wetenschappelijk gebied

“Door de grootte van de groep is verdere diversificatie en subspecialisatie niet alleen mogelijk maar ook nodig om het hoofd te bieden aan de toekomstige uitdagingen in de orthopedische chirurgie en de traumatologie”, staat te lezen in het persbericht dat dinsdagochtend wereldkundig werd gemaakt. “De nieuwe associatie wil hierin een voortrekkersrol spelen. De groep maakt zich sterk om ook op wetenschappelijk gebied een meerwaarde te kunnen bieden in samenwerking met de diverse wetenschappelijke en universitaire instellingen in Vlaanderen.”

(FJA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier