Organisatoren, publiek én hulpverleners tevreden over Dranouter Festival

Redactie KW

Nagenieten, afbreken en inpakken, dat is kort samengevat wat er vandaag op het programma staat in en rond Dranouter. Het is mooi geweest en dat hoor je in alle toonaarden.

Festivalganger Hans Canipel: “Als je naar andere festivals gaat, dat is toch niet hetzelfde. Het is hier sfeervol, vriendelijk, ook milieuvriendelijk. Ook op gebied van afvalverwerking. En het blijft zo. Een jaar of twee was het minder en grootser en de muziek was ook slechter. Nu is het meer back to the roots, meer folk.

Ook de zon was er bij en dat was toch al weer enkele jaren geleden. Er was hitte voorspeld en dat kon ook nare gevolgen hebben maar ook daar is aan gedacht. Geert Deruyttere, Rode Kruis: “We hebben zoals vorig jaar een 1000-tal verzorgingen gehad. Een 6-tal zijn afgevoerd naar het ziekenhuis. Wat betreft het hitteplan, dat is zeer goed verlopen. Minder dan 5% vielen onder die categorie zodat we ons konden concentreren op de rest.”

Beheersbaar

Veel bezoekers waarderen ook de gezelligheid op het festivalterrein. Dranouter festival kiest er bewust voor om niet verder te groeien en dat slaat aan. Bavo Vanden Broeck, Dranouter Festival: “Ja, dit was wel de leukste commentaar die steeds te horen is: dat het een beheersbaar festival is. Dat er ruimte is voor iedereen, dat het gezellig was. Een beetje de sfeer van de oude dagen. Ik ben daar blij mee. We hebben daarvoor gekozen. We hebben ingezet op kwaliteit en beleving en dat slaat aan. De mensen zijn tevreden.”

Het is vandaag dus voor velen blij inpakken met een vaak moe maar toch tevreden gevoel.

Organisatoren, publiek én hulpverleners tevreden over Dranouter Festival

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier