Organisatoren Paulusfeesten kiezen voor groene energie

Redactie KW

Woensdag beginnen de 39ste Paulusfeesten in Oostende. De organisatoren van de Oostendse stadsfeesten kiezen al enkele jaren resoluut voor groene energie. Maandag werd een windmolen en zonnepanelen op het Petrus- en Paulusplein geïnstalleerd.

De 39ste editie van de Paulusfeesten belooft weer schitterend te worden. Met namen als Guy Swinnen, SX, Diablo Blvd, Arbeid Adelt, Flip Kowlier, Eva De Roovere, Kathleen Vandenhoudt belooft het weer een dolle achtdaagse te worden. Woensdag worden de feesten op gang gezongen door onder meer Hannelore Bedert, Thin Line Men, Lady Angelina en als headliner A Brand.

De organisatoren van de Paulusfeesten kiezen ook dit jaar resoluut voor groene energie. Maandag werd een 12 meter windmolen op het Petrus- en Paulusplein geïnstalleerd. Dries Beuselinck, Tom Debruyne, Marcim Okwiek, Lukas Ksiag en Rafael Wieckiewicz van de firma Decat Energy Technics installeerden ook zonnepanelen. “Zo proberen we een zo klein mogelijke voetafdruk op het milieu achter te laten”, vertelt coördinator Joris Pollet, die ook lowimpactman Steven Vromman naar Oostende uitnodigt. Hij zal er zijn Solar Cooker Eco 3 – een soort zonneoven – demonstreren.

(SRA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier