Organisaties voor kansarme jongeren in Brugge moeten werking beter op elkaar afstemmen

Redactie KW

Er zijn heel wat organisaties in Brugge die rond kansarme jongeren werken maar ze moeten hun werking beter op elkaar afstemmen. Dat is één van de belangrijkste conclusies van de studie over maatschappelijk kwetsbare jongeren in Brugge. Het gaat om een groep van 400 jongeren. De studie kwam er in opdracht van de stad, het OCMW en het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk, CAW.

In het Eetsalon in de buurt van ‘t Zand in Brugge kunnen jongeren op schooldagen lunchen. Het Eetsalon is een initiatief van het CAW dat hoopt om op die manier ook kwetsbare jongeren te bereiken. Het Eetsalon is slechts één van de vele initiatieven die zich in Brugge inzet voor die jongeren. Patrick Moenaert (burgemeester Brugge): Het gaat hier om 400 jongeren op 117.000. Dat is veel minder dan in vergelijkbare steden, maar anderzijds zijn het er nog altijd 400 teveel.”

Niet in hokjes plaatsen

Uit de studie gemaakt door Uit de Marge blijkt dat er ruim voldoende initiatieven zijn in Brugge maar dat ze beter op elkaar moeten worden afgestemd en dat ze een gemeenschappelijke visie moeten uitwerken. Jan Deduytsche (Uit De Marge): “We bevelen aan om te vertrekken vanuit de leefwereld van de jongeren. Dat de diensten zich meer zouden afstemmen op de leefwereld van de jongeren in plaats van ze in het hokje van de dienst proberen te passen.”

Het OCMW van Brugge zal alvast alles wat met jongeren te maken heeft, onderbrengen in een nieuw gebouw in Assebroek en investeert daar 1 miljoen euro in.

Organisaties voor kansarme jongeren in Brugge moeten werking beter op elkaar afstemmen

Bekijk hier de reportage

(ND/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier