Organisatie WK veldrijden in Koksijde klaar om 50.000 man op te vangen

Redactie KW

MET VIDEO – Koksijde zit in de laatste rechte lijn naar het wereldkampioenschap veldrijden. Het verhaal begon in 2007 en kent dit weekend zijn ontknoping. De cijfers rond dit WK zijn indrukwekkend. 1.500 medewerkers moeten zowat 50.000 toeschouwers in goede banen leiden.

Koksijde organiseerde in 1994 al eens het Wereldkampioenschap veldrijden, maar 18 jaar later is zo’n organisatie niet meer te vergelijken. Het kostenplaatje bijvoorbeeld bedraagt nu 2 miljoen euro aan de organisatie. De online-verkoop is afgesloten, maar er zijn nog steeds tickets te krijgen in de dienst voor Toerisme, en langs het parcours zelf.

Vips

20 mensen zijn al weken op het militaire domein bezig om alles klaar te krijgen. Dit weekend worden bijna 50.000 toeschouwers verwacht. 1.500 medewerkers staan klaar om alles in goede banen te leiden, en alles wordt voorzien om het comfort optimaal te maken. Verder zijn er ook nog 4.500 Vips te gast, onder wie 8 ministers, de Amerikaanse ambassadeur Howard Gutman en koning Albert.

Organisatie WK veldrijden in Koksijde klaar om 50.000 man op te vangen

Bekijk hier de reportage

(BS/JS)

Vanavond is burgemeester Marc Vanden Bussche studiogast bij FOCUS.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier