Order van 200 weefgetouwen uit India voor Picanol, 6 weken werkzekerheid

Redactie KW

Een Indiase bestelling van 200 weefgetouwen betekent 6 weken werkzekerheid voor de arbeiders van de luchtweefgetouwenafdeling van het geplaagde Picanol.

Picanol, de Ieperse producent van weefgetouwen, zit nog steeds in zeer slechte papieren. Maar het bedrijf slaagt er in crisistijden wel nog in bestellingen binnen te halen. Zo meldde Picanol eind februari dat het 210 grijperweefgetouwen mag leveren aan China, waardoor de arbeiders van die afdeling nu een zestal weken niet moeten gaan stempelen. En deze week heeft Picanol, nog altijd de grootste onderneming van de streek, ook een belangrijke deal met een Indiase afnemer beklonken.

„Maar het heeft heel veel voeten in de aarde gehad”, legt Stefaan Williams van het ACV uit. „De onderhandelingen hebben maandenlang aangesleept. Uiteindelijk hebben we 200 luchtweefgetouwen verkocht, al is de kans reëel dat er daar nog 80 bijkomen. De bestelling is goed nieuws voor de arbeiders op de montageafdeling van de luchtweefgetouwen, die al sinds midden januari onafgebroken stempelen. Van 18 mei tot 24 juni kan heel de afdeling terug aan de slag. Dit order geeft Picanol weer een beetje ademruimte en de werknemers wat hoop, maar de weg is nog heel lang.” (pjb)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van 3 april 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier