Orde van het Gulden Vlies woensdag en donderdag bijeen in Brugge

Redactie KW

De ridders van de Orde van het Gulden Vlies houden nu woensdag en donderdag hun jaarlijks kapittel in Brugge. De orde werd in 1430 gesticht door Filips de Goede. Huidige ridders van deze orde zijn onder meer Koning Albert II, Prins Filip, Prins Lorenz en Groothertog Henri van Luxemburg.

581 jaar na de stichting in Brugge komt het kapittel van de Orde van het Gulden Vlies de komende twee dagen bijeen in Brugge. Er worden heel wat adellijke families verwacht die in hun stamboom één of meerdere ridders van de orde tellen. Woensdagnamiddag worden alvast twee nieuwe ridders in de orde opgenomen. Over wie het precies gaat, wordt er niet gecommuniceerd.

Enkele musea gesloten

Op het tweedaagse programma staat een mis in de Heilige Bloedbasiliek waarin de apostolische nuntius Monseigneur Giacinto Berloco zal voorgaan, een diner in het stadhuis, een kapittelzitting, een requiemmis in de Onze Lieve Vrouwekerk en een lunch in de ambtswoning van de gouverneur. Door het evenement zullen enkele Brugse musea op woensdag of donderdag gesloten blijven.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier