Oranje restafvalzakken zijn voordeliger dan groene

Redactie KW

Gebruikers van groene restafvalzakken worden financieel benadeeld van zij met oranje restafvalzakken. Robert Barthier (Welzijn) vraagt om die ongelijkheid retro-actief recht te zetten.

Robert Barthier had 2 gemeenteraden nodig om zijn collega’s te overtuigen dat de groene restafvalzak bijna 20 % minder afval kan bevatten dan de oranje. Omdat raadslid Frans Vandeputte (CD&V) en afgevaardigde in de algemene vergadering dacht opnieuw een hilarisch optreden bij te wonen, vroeg Robert Barthier wat het raadslid eigenlijk doet in de MIROM. “250000 mensen betalen 20 % teveel en niemand van jullie ziet of weet dat. De zogenaamde KMO-zak is 13 centimeter langer en weegt bovendien 6 gram meer. Ik vraag gewoon gelijkheid onder alle mensen.”

Milieuschepen Luc Vandamme (SP.A) gaf toe dat niemand van de raad van bestuur van MIROM de verschillen had opgemerkt. Burgemeester Alain Wyffels (CD&V) meende dat het ging om een Europese aanbesteding en dat de productomschrijving beter kon.

Robert Barthier maakt er een agendapunt voor de volgende gemeenteraad om te kijken hoe MIROM deze ongelijkheid zal terugdraaien. (pco)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van 24 april 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier