Opvolgers nemen parlementszitjes van ministers in

Redactie KW

Nu de ministers van de Vlaamse Regering zijn aangesteld, komt er een beweging op gang in het parlement. Hun opvolgers nemen de zitjes van de ministers in. West-Vlaanderen heeft met Geert Bourgeois en Hilde Crevits twee ministers, maar toch zijn er vandaag drie nieuwe West-Vlaamse parlementsleden aangesteld, want ook Yves Leterme verzaakt aan z’n zitje in het Vlaams Parlement.

Nu het verkiezingssucces van CD&V was Jan Durnez uit Ieper als eerste opvolger vrij zeker dat hij in het Vlaams Parlement zou terechtkomen. Omdat Yves Leterme zo goed als zeker minister van Buitenlandse Zaken wordt in de federale regering, verzaakt hij aan z’n zitje hier. En dus komt eerste gedeputeerde van West-Vlaanderen Jan Durnez in z’n plaats.

Omdat Hilde Crevits weer minister is, komt ook de tweede opvolger op de West-Vlaamse CD&V-lijst in het parlement. Sabine Poleyn uit Zwevegem begint aan haar tweede legislatuur.

Tot slot komt ook nieuwkomer Wilfried Vandaele uit De Haan aan zet in het Vlaams Parlement. Hij volgt Geert Bourgeois op. Vandaele blijft wel schepen in De Haan. Met z’n Vlaams mandaat erbij wordt hij voortaan dus beroepspoliticus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier