Opvolger van poëziezomer voorgesteld

Redactie KW

Onder de vleugels van intendant Jan Moeyaert krijgt Watou de komende jaren een nieuw kunstenfestival. Op vier juli start de eerste editie ‘Watou 2009 – Verzamelde Verhalen nr 1’. “We blijven poëzie en beeldende kunsten combineren, maar ook theater, architectuur, vormgeving en zelfs erfgoed komen aan bod”, zegt Moeyaert.

“We waren verrast dat Gwij Mandelinck er na 28 edities mee ophield”, zegt Christophe Dejaegher, burgemeester van Poperinge. “En even leek het er op dat we het deze zomer zouden moeten doen zonder happening. Maar met de steun van de provincie hebben we nu toch een interessant programma bij mekaar gekregen.”

Dat is mede dankzij Jan Moeyaert en het secretariaat van Beaufort (de kunsttriënnale aan de kust). “Het was kort dag, maar het is ons gelukt. We werken met vijf curatoren: Joost Declercq, Hans Martens, Angelique Campens, Willy Tibergien en Peter Verhelst. Samen stappen we in een nieuw artistiek avontuur”, zegt Moeyaert.

Jaarlijks wil Moeyaert een aantal mensen naar Watou lokken die er hun eigen boeiend verhaal vertellen op een boeiende locatie. “Poëzie krijgt een minder prominente plaats dan vroeger, maar blijft zeer belangrijk. Samen met Willy Tibergien, afgevaardigd beheerder van het Gentse poëziecentrum, hebben we wel beslist dat er meer plaats komt voor verjonging en vernieuwing.”

Watou 2009 loopt van 4 juli tot en met 6 september. Vanaf 15 juni kan je terecht op de website www.watou2009.be voor inhoudelijke en praktische informatie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier