Opvallend weinig kinderen verloren gelopen in augustus

Redactie KW

In de tien kustgemeenten zijn tijdens de maand augustus in totaal 292 kinderen verloren gelopen. Dat blijkt uit cijfers van de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen (IKWV).

Tijdens de hele zomer liepen in totaal 902 kinderen verloren op de stranden. Vorig jaar liepen tijdens de hele zomer 787 kinderen verloren; in 2006 1287. Dominiek Vervaecke, bedenker van de strandoriëntatiepalen, wijst erop dat de cijfers zeer weersafhankelijk zijn. “Tijdens de maand augustus was er minder goed weer waardoor minder kinderen verloren liepen”, analyseert Vervaecke. “Juli vertoonde een normaal cijfer, dat al jaren rond de 600 schommelt. Toch zullen we in 2009 de communicatie moeten aanpassen. Er moeten meer anti-verdwaalarmbandjes en folders komen in de badplaatsen met het hoogst aantal verdwaalde kinderen en er moet ook naar anderstaligen gecommuniceerd worden.”

Uit de cijfers van de IKWV blijkt verder dat er in De Panne het meest aantal kinderen verloren lopen (156) en het minst in Bredene (13). In De Panne waren 124 van de 156 verlopen gelopen kinderen anderstalig.

(Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier