Opvallend meer verkeersdoden in politiezone Kouter in 201

© Johan Sabbe
Redactie KW

In tien jaar tijd werd het aantal zwarte punten in politiezone Kouter gereduceerd van 18 naar 4. Toch werd 2011 in mineur afgesloten, want vorig jaar vielen maar liefst elf doden in de politiezone, die Torhout, Jabbeke, Ichtegem, Gistel en Oudenburg omvat. “In 2010 waren dat er maar vijf”, aldus commissaris Marc Vanderbrigghe, coördinator verkeer van de lokale politie Kouter.

De politiezone kent momenteel nog vier zwarte punten, plaatsen waar geregeld ongevallen gebeuren met ernstige lichamelijke of materiële schade. “In tien jaar tijd hebben we samen met de gemeentebesturen het aantal zwarte punten kunnen reduceren van 18 tot 4. Als politie geven wij advies aan de gemeentes over hoe ze de zwarte punten kunnen wegwerken en dit advies wordt meestal opgevolgd”, aldus Marc Vanderbrigghe.

Snelheidscontroles

De lokale politie Kouter pakt ook de snelheidsduivels aan. Met de onbemande camera’s, de flitspalen, werden maar liefst 2.716.071 keer gecontroleerd. Met de bemande camera 24.533 keer. “Er werden met de bemande camera 1.755 zware overtredingen vastgesteld, in 2010 waren dit nog 3.117 overtredingen, maar toen werd met de bemande camera in totaal 56.491 keer geflitst. De onbemande camera’s, die zowel zware als lichte overtredingen vaststellen, waren goed voor ruim 5.558 overtredingen.

(EN)

Meer in Krant van West -Vlaanderen, edities De Zeewacht en De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier