Opsporing : Politie zoekt daders van inbraken in apotheken in Brugge

Redactie KW

De politie is op zoek naar twee mannen die begin dit jaar 8 inbraken pleegden bij apothekers in Brugge. Ze gingen daarbij telkens op dezelfde manier te werk. Nadat ze de deur hadden geforceerd, gingen ze aan de haal met de kassa. De totale buit bedroeg zo’n 20.000 euro. De dieven zijn duidelijk te zien op camerabeelden. Het opsporingsprogramma Telefacts Crime gaat vanavond dieper in op de zaak.

Begin maart stappen twee mannen een apothekerszaak in de Moerkerksesteenweg binnen, net buiten het centrum van Brugge. Terwijl de ene man naar paracetamol en cafeïne vraagt, houdt de andere de zaak in het oog. De apotheker ziet dat beide mannen even later vertrekken in een Hyundai Sante Fe met nummerplaat 1-ANR-606.

Rond een uur ‘s nachts zijn de twee daders terug. Ze forceren de deur van de apotheek en verdwijnen even later met de inhoud van de kassa. In totaal zijn 8 apothekers het slachtoffer van een gelijkaardige overval, en dit op twee weken tijd. De totale buit bedraagt zo’n 20.000 euro.

Herkent u de daders op, neem dan zeker contact op met de politie. Tips zijn welkom op het gratis nummer 0800 30 30 0 of via opsporingen@politie.be

Opsporing : Politie zoekt daders van inbraken in apotheken in Brugge

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier