Opslagplaats in Gitsestraat in Roeselare gaat in vlammen op

Redactie KW

Een felle brand heeft woensdagavond omstreeks 19 uur een opslagplaats in de as gelegd. Dankzij het alerte reageren van de buurman, kon meer schade vermeden worden.

Buurtbewoners werden woensdagavond omstreeks 19u opgeschrikt door een luide knal aan de Gitsestraat in Roeselare. Een autohandelaar had er net een lang gesprek met één van zijn chauffeurs in het buitenland opzitten, toen hij een brandgeur waarnam. Toen hij buiten keek zag hij metershoge vlammen uit het dak van de opslagplaats bij zijn buurvrouw. De loods was volgestouwd met meubels voor renovatie. De man alarmeerde de brandweer die onmiddelijk met groot materiaal uitrukte. De loods langs de Gitsestraat stond bij de aankomst van de brandweer in lichterlaaie.

Vlammen dreigden over te slaan

De vlammen dreigden over te slaan naar de stallingen er naast, maar door het kordate optreden kon men dit verhinderen en kon de loods, die honderden kilo’s stro bevatte, worden gevrijwaard. Alleen de opslagplaats met oude meubelen moest men laten uitbranden. Na één uur blussen werd het alarm afgeblazen. De schade is aanzienlijk. Naar de oorzaak tast men voorlopig nog in het duister.

(JB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Roeselare)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier