Opschorting voor leraar uit Oostende die vier leerlingen slaat

© Foto : Wikimedia
Redactie KW

De Brugse strafrechter heeft een leerkracht van het Onze-Lieve-Vrouwecollege in Oostende schuldig bevonden aan opzettelijke slagen en verwondingen.

De 51-jarige krijgt evenwel geen straf opgelegd en gaat niet in beroep. De leerkracht geschiedenis en Nederlands stond terecht voor een aantal gevallen van slagen en verwondingen in december 2011 en januari 2012. Zo sloeg hij met een ringmap en deelde hij schoppen uit. Eén twaalfjarige stelde zich burgerlijke partij voor een symbolische euro.

De man staat in het college van Oostende al 20 jaar bekend als één van de meest gepassioneerde en flamboyante leerkrachten. Een grote groep leerlingen en ex-leerlingen reageerde verbolgen over het proces. De verdediging vond de aantijgingen zwaar overroepen. De leerkracht gaf toe dat hij af en toe spelende tikjes uitdeelde. Verder speelde hij tijdens zijn lessen met behulp van zwaarden wreedheden uit de klassieke oudheid na.

Grensoverschrijdend

De rechter oordeelde dat er wel degelijk sprake was van grensoverschrijdend gedrag. “Een pedagogische tik wordt beschouwd als een lijfstraf”, klonk het. Toch was de rechter ook mild voor de man. Ze besloot dat het proces op zich al een voldoende waarschuwing is, en legde hem dan ook geen straf op. Kort na de feiten was de leraar drie maanden geschorst en leverde hij drie dagen loon in. Hij geeft nog steeds les in dezelfde school.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier