Opschorting van straf voor moeder die kinderen sloeg

Redactie KW

Een moeder uit Poperinge heeft donderdag van de Ieperse strafrechter de gunst van de opschorting gekregen. De vrouw was gedagvaard omdat ze haar minderjarige kinderen zou hebben geslagen.

Het openbaar ministerie vond dat Sophie D. duidelijk een agressieprobleem had. “Het slaan van kinderen wordt gecatalogeerd onder de noemer ernstige feiten”, klonk het. De moeder moest zich voor twee gevallen van ‘slagen en verwondingen’ verantwoorden. Voor het eerste feit werd ze vrijgesproken, voor het andere kreeg ze van de rechter de gunst van de opschorting. “Ik heb hooguit een pedagogische tik uitgedeeld aan de kinderen”, zei de vrouw.

“Slachtoffer van haar oudste zoon”

Volgens haar raadsman is Sophie D. zelf het slachtoffer van haar oudste zoon, die het gezin tiranniseert. Hij belandde al op jonge leeftijd in een psychiatrisch ziekenhuis omdat hij zijn moeder sloeg en de deuren vernielde. Hij is geplaatst in een pleeggezin. De dochters van Sophie D., die op het moment van de feiten 7 en 9 jaar oud waren, dienden uiteindelijk een klacht in tegen hun moeder uit angst voor hun broer. Die zette zijn zussen onder druk om een klacht in te dienen.

De rechtbank legde Sophie D. wel enkele voorwaarden op. Zo zal ze een pedagogisch begeleidingsprogramma moeten volgen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier