Opschorting van straf voor hormonenhandel

Redactie KW

Een 29-jarige man uit Kortrijk heeft van de rechter in Kortrijk opschorting van straf gekregen voor hormonenhandel. De handel kon dankzij de inzet van een undercoveragent eind 2006 worden opgedoekt.

Het onderzoek startte begin 2006 toen in een berm in Mechelen een zak met een lijst van hormonale producten en een gestolen nummerplaat werd gevonden. Het onderzoek verliep aanvankelijk moeizaam. Pas toen een agent undercover ging en in contact kwam met de Kortrijkenaar kwam er schot in de zaak.

Beiden sloten eerst een kleine verkoop om vertrouwen te wekken. Daarna organiseerde de veroordeelde in het Nederlandse Breda een grote transactie waarbij 500 flesjes hormonale producten zouden worden verkocht.

Toen de deal plaatsvond, op 22 december 2006, sloeg de politie toe. De Kortrijkenaar zat anderhalve maand in voorhechtenis. Naar eigen zeggen kwam hij in contact met hormonale, spierversterkende middelen toen hij zelf in een Kortrijks fitnesscentrum ging trainen. Hij zag in de verkoop een kans om een deel van zijn studies als maatschappelijk assistent te bekostigen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier