Opruiming camping Crystal Palace start dinsdag

Redactie KW

In de duinen tussen Westende en Lombardsijde start dinsdag de opruiming van camping Jacques Jr., ook gekend onder de naam Crystal Palace. Net als de naastliggende camping Cosmos wordt de zone een natuurherstelproject. De kostprijs voor de opruiming wordt op 1 miljoen euro geraamd.

In een eerste fase zal alle puin en afval van het campingterrein worden verwijderd. In 2010 kan de vrijgemaakte zone plaats maken voor de inrichting als natuurgebied en zachte recreatiezone. Als ook camping Crystal Palace zal zijn opgeruimd en heringericht, zal volgens Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) het volledige duingebied tussen Lombardsijde en Westende in zijn oorspronkelijke staat zijn hersteld.

Het herstel van het terrein van Crystal Palace zal gebeuren volgens het principe van het geïntegreerd duurzaam kustbeheer. In de eerste plaats gaat daarbij aandacht naar het herstellen en vergroten van de zeewerende functie van de duinen. Daarnaast wordt de natuurwaarde vergroot door onder andere verantwoorde en nieuwe beplanting.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier