Opruiming camping Crystal Palace begonnen

Redactie KW

In Middelkerke wordt eindelijk werk gemaakt van de opruiming van de voormalige camping Crystal Palace. De camping ligt in waardevol duinengebied en moest daarom, net als de aanpalende camping Cosmos, verdwijnen. Alle puin, die de laatste kampeerders achterlieten wordt geruimd. Daarna worden de verhardingen verwijderd en de duinen heringericht.

Camping Crystal Palace in de duinen van Lombardsijde bij Middelkerke heeft vandaag nog veel weg van een openbare stortplaats. Resten van houten constructies en caravans, zwerfafval, glasresten, maar daar komt binnenkort verandering in. De Vlaamse overheid kon het vroegere kampeerterrein aankopen en wil het samen met het aanpalende gesaneerde terrein van camping Cosmos omvormen tot natuurgebied.

Wellicht zullen de opruimingswerken tegen oktober klaar zijn. Daarna start de Vlaamse overheid met de herstellingswerken,. Het is de bedoeling dat er in het nieuwe natuurgebied wandelpaden en landschapselementen worden voorzien, zodat zachte recreatie mogelijk is. Een troef alvast voor de kustgemeente.

Voor de opruimings- en natuurherstelwerken heeft de Vlaamse overheid alvast 2 miljoen euro over.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier